CLIPS - Collaborative Innovation in the Public Sector

CLIPS er en forkortelse for 'Collaborative Innovation in the Public Sector', som kan oversættes til 'samarbejdsdrevet innovation i den offentlige sektor'. Samarbejdsdrevet innovation defineres som skabelse og implementering af ny viden og kreative ideer genereret gennem gensidig læring fra interaktion mellem brugere, professionelle, offentlige ledere, politikere, konsulenter, interesseorganisationer og private virksomheder.

CLIPS har igennem fire år (2009-2013) afdækket drivkræfter og barrierer for samarbejdsdrevet innovation, og udviklet metoder til at organisere og lede samarbejdsdrevet innovation. Målet har været at fremme innovation i den offentlige sektor, som kan forbedre den offentlige service og skabe nye offentlige politikker samt at belyse betydningen af institutionelt design og ledelse for innovationsprocesser.  

CLIPS er finansieret af Det Strategiske Forskningsråd.

Den 6. december blev det med en stor afslutningskonference på RUC markeret, at CLIPS projektet lakker mod enden. Vi var glade for at se så mange af jer, som igennem CLIPS' levetid har deltaget i Ministeriernes Innovationsakademi (MIA), Kommunernes Innovationsakademi (KIA), CLIPS forskningskonferencen og CLIPS' samarbejdspartnere fra både den offentlige og private sektor, såvel som forskningsverdenen og interesseorganisationer; men også de nye ansigter, som havde fundet vej til konferencen. Det lover godt for det fortsatte arbejde med at sprede og styrke samarbejdsdrevet innovation!

Se materiale fra dagen her.

Programmet bød på:

 • Keynote ved professor Jean Hartley "Diffusing public innovation in practice"
 • CLIPS markedsplads: CLIPS-forskerne fortæller om deres cases og projekter inden for sundhed, sikkerhed, planlægning og uddannelse
 • Paneldebat om innovation i den kriminalpræventive indsats
 • DACAPO - teater om dilemmaerne ved spredning af innovation

Sunrise Conference 2012

Roskilde Universitets årlige mega-konference SUNRISE havde i 2012 temaet "Transforming Governance, Enhancing Innovation", og lå i direkte forlængelse af CLIPS's forskningsfelt. Læs Roskilde Deklarationen som blev udmøntet på konferencen og se klip fra tre dage sprængfyldt med innovative bud på løsninger til samfundets wicked problems på www.sunrise.ruc.dk.

CLIPS' nyheds- brev

Nyhedsbrevet fra oktober 2012 byder bl.a. på nyt fra CLIPS cases og giver et innovativt bud på ny dansk forvaltningspolitik - Læs nyhedsbrevet her.

KIA

Fokus i CLIPS har i høj grad været rettet mod samarbejdsdrevet innovation i kommunerne, og der blev i 2012-2013 afholdt en række workshops i Kommunernes Innovationsakademi. Forskerne i CLIPS er desuden i fuld gang med at gennemføre ca. 30 casestudier i hele landet indenfor de politikområderne: Sundhed, Uddannelse, Planlægning og Sikkerhed. Resultaterne herfra vil blive præsenteret på afslutningskonferencen d. 6. december 2013.

Et andet spændende projekt, som CLIPS er engageret i, er udviklingen af læringsspillet CO-CREATOR, hvor man som deltager selv er med til at igangsætte og lede en samarbejdsdreven innovationsproces. Læs mere om spillet her.

Co-Creator

CLIPS har i samarbejdet med GameTools udarbejdet det innovative brætspil Co-Creator - et læringsspil om samarbejdsdrevet innovation. Læs mere om GameTools og Co-Creator gennem linket nedenfor.

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                

 
Send rettelser til webmaster
 
 

Find vej

  Roskilde Universitet
  Universitetsvej 1, Postboks 260
  4000 Roskilde
  Tlf: +45 4674 2000
  E-mail:ruc@ruc.dk
  EAN-nr: 5798000418110
  SE/CVR-nr: 29 05 75 59

  Viden fra RUC